Implantologija - zubni implantati

Imate probleme s gubitkom zuba? Pronađite kvalitetno rješenje

Kako izgleda proces ugradnje implantata?

Proces

1) KLINIČKI PREGLED I PLAN TERAPIJE - u ovoj fazi neophodna je detaljna digitalna dijagnostika, rendgenski snimak te CT-3D koji nam daje detaljno stanje kosti i zuba.

2) UGRADNJA DENTALNIH IMPLANTATA I UMJETNE KOSTI - sam postupak izvodi se u lokalnoj anesteziji te je bezbolan. Ukoliko volumen kosti nije dovoljan za ugradnju dentalnih implantata mora se nadodati umjetna kost.

3) FAZA OSEOINTEGRACIJE TJ. SRAŠTAVANJA ZUBNOG IMPLANTATA S KOSTI - vremenski period od 3-6 mjeseci nakon ugradnje zubnog implantata je potrebno vrijeme takozvane osteointegracije, odnosno sraštavanja implantata s okolnom kosti i kao takav je spreman za protetski nadomjestak (zubna navlaka, most, proteza)

Gotovo uvijek pacijenti idu kući s privremenim rješenjem tj. provizornim zubnim nadomjeskom, mostom, protezom.

Kada se odlučiti na implantate?

PROVJERITE VIŠE

Zašto ugraditi zubni implantat?

PROVJERITE VIŠE

Važnost kvalitete implantata?

PROVJERITE VIŠE

Što su zubni implantati?

Zubni implantati su titanski vijci (biokompatibilan materijal) koji se ugrađuju u kost donje ili gornje čeljusti i imitiraju korijen zuba. Sam zahvat ugradnje implantata izvodi se u lokalnoj anesteziji te je potpuno bezbolan. Nakon ugradnje, implantati sraštavaju s okolnom kosti i taj proces se naziva osteointegracija, a traje od 3-6 mjeseci.

Kada se odlučiti za implantat?

NEDOSTATAK JEDNOG ZUBA

Ukoliko nedostaje jedan zub, zubni implantati su najbolje rješenje jer u tom slučaju čuvamo dva susjedna zdrava zuba koji bi se morali brusiti ukoliko bi to htjeli nadomjestiti klasičnim mostom.

NEDOSTATAK VIŠE ZUBI

Ukoliko nedostaje više zubi, zubni implantati služe kao nosači mosta i omogućuju stvaranje potpunog zubala uz zadržavanje zdravih zubi. Omogućuju najjednostavnije rješenje gubitka više zubi.

POTPUNA BEZUBOST

Fiksno rješenje za potpunu bezubost je most na zubnim (dentalnim) implantatima. Ugrađuje se šest do osam implantata u čeljust te se na njih postavlja cirkularni most od metal keramike ili cirkon keramike.


Mobilno rješenje je proteza na implantatima. U čeljust se ugrađuje dva do četiri implantata koji se povezuju prečkom na koju sjeda proteza ( sistem matrice i patrice ). Proteza učvršćena na zubnim (dentalnim) implantatima je znatno čvršća i stabilnija od obične proteze, no i dalje se može vaditi radi održavanja higijene.

Pacijenti nakon zahvata (vađenja zubi) odlaze kući s provizornom protezom koja se na temelju otiska izrađuje u VIVIDENTI-KALMAR laboratoriju isti dan. Proteza služi kao privremeno rješenje u periodu koji je potreban da ugrađeni dentalni implantat sraste s okolnom, čeljusnom kosti. Taj proces se naziva osteointegracija.

Zašto ugraditi zubni implantat?

Kvaliteta implantata i educiranost implantologa

Naši dentalni implantati su certificirani od renomiranih svjetskih proizvođača, a doktori implantolozi visoko su educirani te se usavršavaju na europskim i svjetskim kongresima uz praćenje trendova. Vrhunskom tehnologijom za dijagnostiku - 3D- CT implantolog precizno određuje i planira implantološku terapiju, poziciju budućih implantata, stanje kosti itd. Izravnom komunikacijom pacijenta i zubnog tehničara finaliziramo visoko estetske želje svakog pacijenta.

Besplatan pregled

Prijavite se na besplatan pregled kod naših stručnjaka i saznajte što je potrebno vašem osmijehu.

PRIJAVITE SE

Doktorov odgovor

Postavite pitanje direktno našim stručnjacima i saznajte sigurne i točne informacije za svoje probleme.

SAZNAJTE

Za sva pitanja

Možete nam se javiti sa svim prijedlozima, pitanjima, molbama, željama, pohvalama i kritikama.

PITAJTE

Što naši pacijenti govore o nama?

Pomogli ste mi da prebrodim stare strahove od zubara, a zbog toga moram posebno zahvaliti svim doktorima i ostalom osoblju. Odnos kvalitete i cijene, kao i općeg dojma je odličan i iznad svih mojih očekivanja.

Michele, Torino

Jako sam zadovoljna sa svim vašim zaposlenicima. Osoblje je ljubazno, stručno i educirano, a klinika je moderna, lijepa i uredna.

M.G., Kijev

Imao sam blagu neuralgiju na desnoj strani koja je gotovo nestala.
Također sam imao blagu bol na dva zuba budući da mi se tu povlačilo zubno meso . Ostalo je bilo sve u redu, ali svakako situacija nakon predaje nove udlage (byte) se u mnogo čemu poboljšala. Hvala dr. Viviana Kalmar

Nicola Passuti