Dijagnostika ordinacije Vividenti - Kalmar

Uz pomoć suvremene tehnologije pružamo uslugu na najvišem nivou

Arcus Digma dijagnostika

ARCUS DIGMA II je ultrazvučni uređaj za funkcijsku analizu temporomandibularnog (čeljusnog) zgloba

Radi se o mjeraču kretnji donje čeljusti u odnosu na gornju čeljust te položaj gornje čeljusti u odnosu na bazu lubanje. Kompjuterski zapisane kretnje prenose se u potpuno prilagodljivi PROTAR evo 9 artikulator što našim zubnim tehničarima omogućuje uvid u stvarne kretnje vaše čeljusti te izradu izuzetno preciznog protetskog nadomjeska. ARCUS DIGMA II omogućuje nam da odaberemo novu terapijsku poziciju donje čeljusti i na temelju toga izradimo visoko preciznu udlagu kojom se ispravljaju ti nedostatci.

Nicola Passuti

Imao sam blagu neuralgiju na desnoj strani koja je gotovo nestala. Također sam imao blagu bol na dva zuba budući da mi se tu povlačilo zubno meso. Ostalo je bilo sve u redu, ali svakako situacija nakon predaje nove udlage (byte) se u mnogo čemu poboljšala. Hvala Dr. Viviana Kalmar!

Kako znate da ste kandidat za Arcus Digma II terapiju?

Ako škripite zubima, osjećate bolove i/ili škljocanje u čeljusnom zglobu, imate bolnu vratnu i ramenu muskulaturu, boli vas kod žvakanja i pokretanja donje čeljusti ili imate smanjenu mogućnost otvaranja usta, vrlo vjerojatno ste kandidat za ARCUS DIGMA II terapiju. Ispravit ćemo situaciju kako vam čeljusni zglob ne bi propadao nepotrebno. Arcus Digma iznimno je korisna kod nadoknade izgubljenih zubi, jer pravilan zagriz i raspored sila, također, pridonose dugovječnosti rezultata.

Intraoralna kamera (STV)

Omogućuje nam direktni vizualni prikaz stanja zubi i usne šupljine na ekranu. Možemo prikazivati detalje zuba i okolnih struktura uz mogućnost povećanja i zamrzavanja slike te arhivirati slike pojedinih faza rada.

Kako mjerimo boju zubiju i zašto?

Postoje različite metode određivanja i mjerenja boje u stomatološkoj protetici, ali se sve one mogu svrstati u 2 osnovne grupe: vizualno i instrumentalno. Spektrofotometar predstavlja značajni instrument za mjerenje boje zuba i vrlo se često koristi za kontrolu kvalitete boje. Već je potvrđeno da je instrumentalno određivanje boje zuba znatno objektivnije od vizualnog jer se isključuje mogućnost subjektivnog odabira i sa sigurnošću predstavlja realnu budućnost u stomatološkoj protetici.

Što je Spectro shade?

Spectro Shade TM Micro izračunava brojčanu razliku u između boje pravog zuba i odabrane boje s obzirom na bjelinu, snagu i nijansu boje, tako da uvelike olakšava rad u laboratoriju čineći njegov rad boljim. Spectro Shade TM Micro čita boju zuba i govori nam koju mješavinu boja kod keramike treba upotrijebiti da bi bila što sličnija boji rekonstruiranog zuba te boji susjednih zuba. Ovaj digitalni instrument može analizirati i identificirati boju cijele površine zuba (cervikalne, srednje i incizalne trećine zuba) gdje se zahvaljujući Linux tehnologiji postiže visoka preciznost.

Besplatan pregled

Prijavite se na besplatan pregled kod naših stručnjaka i saznajte što je potrebno vašem osmijehu.

PRIJAVITE SE

Doktorov odgovor

Postavite pitanje direktno našim stručnjacima i saznajte sigurne i točne informacije za svoje probleme.

SAZNAJTE

Za sva pitanja

Možete nam se javiti sa svim prijedlozima, pitanjima, molbama, željama, pohvalama i kritikama.

PITAJTE

Nova tehnologija donijela nam je mogućnost pohrane slika i krajnjeg rezultata na sam uređaj ili transferirani na kompjuter putem USB-a, a mogu se također slati putem e-maila u laboratorij.